Pages

26 Mart 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler
1 kg. taze barbunya (veya ½ kg. kuru barbunya)
3 adet kesme şeker
2 adet kuru soğan
1 baş sarmısak
3 adet domates
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Zeytinyağlı Barbunya, Zeytinyağlı Barbunya Fotosu resmi 
Barbunyalar ayıklanıp biraz su ile kaynatılıp kara suyu süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Siv­ri biberler incecik doğranıp soğanlarla birlikte biraz kavrulur. Rendelenmiş domatesler eklenip domateslerin suyu çekilene dek pişirilir. Barbunyalar eklenir. 1 su bardağı su konulup ayıklanmış sarımsaklar ve şeker ilave edilir. Orta ateşte pişme­ye bırakılır. Soğuyunca maydanoz ile süslenip servis yapılır.

0 yorum: