Pages

23 Haziran 2012 Cumartesi

Kalbe Giden Ana Yol; istelezzet.com

Eve geç mi geldiniz, hamilesiniz aş mı eriyorsunuz, mevsim çarptı eliniz kolunuz kalkmıyor mu, yaptığınız yemekleri siz dahil kimse yemiyor mu, dostlarla toplanacaksınız iki ayağınız bir pabuca mı girdi, diyettesiniz dolabınızda size uygun hiç bir şey yok mu, canınız aynı anda hem sushi hem künefe mi çekti? Hemen tıklayın ya da arayın istelezzet.com'u! www.istelezzet.com/ 444 4 783

Yemek Siparişi Sepet ile Taşınmaz...:) from Istelezzet on Vimeo.

Sipariş verin verdikçe puan kazanın kazandığınız puanlarla ücretsiz siparişler vererek kendinizi şımartın. Siparişlerinizin ödeme şekline kredi kartı, kapıda ödeme veya yemek kartları, siz karar verin.

Anne tenceresinden, simitçi tablasına kadar aradığınız yemekler burada. 7/24 verdiğimiz hizmetle size mutfağınız kadar yakınız. Siz isteyin İşte Lezzet göndersin.

"Aklınızda değil, midenizde dursun"

Bir bumads advertorial içeriğidir.

14 Haziran 2012 Perşembe

Biraz Piknik, Biraz Uyku

Twitter’daki hashtag’ler de olmasa güzel şeyleri paylaşamayacağız. Bugünlerde beni benden alan hashtag’lerden biri de #piknikteiyigider. Sabırsız biri olarak hemen açıklamak istiyorum yiyecekleri. Kabak dolması, adana şiş ve kuru cacık. Eğer bu muhteşem yiyecekleri yemek istiyorsanız öncelikle marifetli bir anneye, ardından mangal yürekli bir babaya ihtiyacınız var. Siz topunuzu oynarken ve hamakta uyurken mis gibi kokular sizi çarpmalı. İşte bu yemekler beni benden alıyor. #piknikteiyigider konuşmasına siz de katılın mutlaka!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

11 Haziran 2012 Pazartesi

Kurdan Kebabı

islim kebabı
Malzemeler:
  • 1,5kg ince uzun patlıcan
  • 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
  • 3-4 adet küçük domates
  • köfte için:
  • yarım kg kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
  • tuz
  • karabiber
  • sos için:
  • 2-3 domates
  • sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • tuz
Hazırlanması:
  1. Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
  2. Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.
  3. Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
  4. Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.
  5. Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.

KETE





           

                  Hamur için malzemeler :                 yarım  kilo ılık süt
                                                                     1 çay bardağı zeytinyağ
                                                                     1 yemek kaşığı kurumaya
                                                                     2 yemek kaşığı şeker
                                                                     1 tatlı kaşığı dolusu tuz
                                                                     un
               Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılır.Aldığı kadar un konularak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur ve hamurun üzeri kapatılır.Yarım saat kadar dinlendirilir.

                  Arasını yağlamak için   :   1 paket tereyağ (250 g)+yarım su bardağı zeytinyağ(teryağ eritildikten sonra zeytinyağ konur ve iyice soğutulur)

            
                Açma ketenin değişik yapım şekilleri vardır ama ben bir çoğununu denedikten sonra kendime göre en pratik olanını yapıyorum.Aşamaların anlaşılması için fotoğraflarınıda çektim.

              Önce hamur 6 eşit parçaya bölünür.
            
              Hamuru açabildiğiniz kadar açın (çok ince olmasına gerek yok) ilk yufkayı serin üzerini 4 yemek kaşığı yağ ile iyice (yağlanmadık yer kalmasın)yağlayın.Üzerine 2. yufkayı açıp yağlayın sonrada 3. yukayı koyup yağlayın ve aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi katlayın elinizle biraz çekerek uzatın ve istediğiniz büyüklüğe göre kesin ,ben 7 parçaya kestim.

              Diğer 3 hamurada aynı işlemi uygulayın.
                       
              Kestiğiniz hamurları oklavayla açarak biraz büyültün.Hamurların arasına sürülen yağın üzerine biraz daha yağ ve un birazda tuz(çay kaşığının ucu ile) ekleyerek elinizle karıştırın (orjinalinde yağ ve un kavrulur isterseniz kavurabilirsiniz) Bu içten 1 yemek kaşığı alarak açtığınız hamurun ortasına koyun ve bohça gibi kapatın ters çevirip elinizle düzgün bir şekilde inceltin ve tepsiye dizin.                                                         


      




                 Ketelerin üzerini çatalla çizin ve bir kaç yerinede çatalı batırın ,yumurta sarısı sürüp susam atarak 200 derecedeki sıcak fırında pişirin.

                Anlatması biraz uzun oldu ama ben daha önce hiç yapmayanlar için biraz ayrıntılı anlatmaya çalıştım gözünüz korkmasın yapması bu kadar zor değil .


                  AFİYET OLSUN....................

TAVUKLU PİLAV

tavuklu pilav

Malzemeleri...
1tane orta boy tavuk
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağı ve birazda sıvı yağ
Yapılışı...
Tavuk ve nohutu tencerede haşlanır...pirinç de tuzlu suda yarım saat ıslatılır
Daha sonra bi başka tencerede tereyağını ve sıvı yağı tencereye koyup, iyice ısındıktan sonra tuzlu suda ıslatdığımız pirinçleri yıkayıp, ısınmış olan yağımızın içine koyup 5dk kadar kavuruyoruz.Kavrulmuş pirinçlerimizin üstüne tavuk suyunu  ve nohutunu koyup,pirinçlerin suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Suyunu çekmiş olan pilavımızın üstüne havlu peçete kapatıp demlenmeye bırakırız.Haşlamış oldugumuz tavuklarımızıda pırında kızarttıktan sonra pişirdigimiz pilavla servis yaparız.
Afiyet olsun...

Tokatımızın Katmeri

Katmer                                        
  
Malzemeler                            
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ






Katmerin Tarifi:   5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.

Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.

Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.

Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.

KÖSTEBEK PASTA

Kek malzemeleri:
1 fincan süt
3,5 fincan un
2 yemek kağışı kakao
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
3 fincan tozşeker
1 fincan sıvıyağ
4 tane muz
Krema malzemeleri:
1 kg süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
2 paket krem şanti
Hazırlanışı
Önce kkek malzemlerini bir kaba koyarak on dakika kadar çırpın ev fırına sürerek pişirin. Kremasını yapalım, sütü, nişastayı ve şekeri pişirin. Soğuduktan sonra toz halinde olan krem şantiyi ilave ederek iyice karıştırın.Pişirdiğimiz kekin ortasını bir kaşık yardımı ile oyun,  oyduğunuz kekin içine 4tane muz koyun, üzerine krema koyun . Kekin içinden çııkan parçaları toz haline getirerek kremalı keklerin üzerine koyunuz.Buz dolabında beklettikten sonra servis yapınız...AFİYET OLSUN....

3 Haziran 2012 Pazar

Dünyanın En Sessiz Süpürgesi Rowenta ile Tanışın!

Elektrikli ev aletlerinin güvenilir markası Rowenta yine bir ilke imza atmış. Silence Force Extreme adını verdiği süpürge serisinde güç ve sessizliği bir arada sunmuş. Çıt çıkarmadan çalışırken evimizi dip köşe temizleyen Rowenta ile temizlikte yeni bir döneme adım atıyoruz.

Rowenta Silence Force Extreme dünyanın en sessiz süpürgesi! Düğmesine bastığınızda çalıştığı neredeyse anlamıyorsunuz. Bu sessizliğinin yanında üstün bir temizleme gücüne de sahip.

Torbalı ve torbasız olarak iki ayrı kategoride ve topam 8 farklı renkten oluşan bu süpürgeler gerçekten şahane! Torbasız olanı Çoklu Siklon Teknolojisi sayesinde saatte 300 km hızla tozları süpürgenin içerisine alıyormuş. Aynı zamanda, emiş performansını kaybetmeden evi süpürmek artık çok daha zahmetsiz ve kolay.

Buradan Rowenta Silence Force Extreme’in nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz:
Rowenta
Rowenta elektriğin zamlandığı günümüzde bizleri düşünmüş ve enerji tüketimi %50 azaltılmış. Tasarım ve renk olarak da hayran kalacağınız bir Rowenta mutlaka vardır. Ben mesela mor olanına bayıldım!

Ayrıca diğer aksesuarları da kullanım konforunu artırmak için özel olarak tasarlanmış, evde hayatınızı gerçekten de çok kolaylaştırıyor. Koltukların altını temizlerken öyle yerlere yatmanıza veya eğilmenize gerek kalmıyor.

Kısacası, evinize sessiz bir güç arıyorsanız, aşağıdaki linke bakmadan geçmeyin derim.

http://www.rowentasupurge.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.