Katmer
Malzemeler
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi 5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.
Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.
skip to main |
skip to sidebar
Gerçek yöresel yemek tarifleri ile otantik tatlar ve farklı lezzetler bloğuna Hoşgeldiniz...
Pages
27 Aralık 2011 Salı
Bumads Advertorial
Yazarkafe Yazıları
Blog Archive
-
▼
2011
(21)
-
▼
Aralık
(21)
- Elmalı Kurabiye
- İçli Pilav
- Yılbaşı Pastası
- KÜNEFE
- ÇARŞAF BÖREĞİ
- MÜCVER
- ŞEKERPARE
- Tokat Keşkeği
- Tokat'ın Meşhur Bakla Dolması
- Kadayıf Tatlısı
- Zeytinyağlı Biber Dolması
- Hamsi Pilav
- Kalburabastı Malzemeler 1 1/4 su bardağı...
- Tokatımızın Katmeri
- Yılbaşının vazgeçilmezi
- Çaylı Kek
- Tokatımızın meşhur BATI
- tokat kebabı
- Osmanlı Yemeği
- sevgili bayanlar sizlere günlük hayattan pratik s...
- Sağlık, Güzellik, Moda, Yemek Tarifleri
-
▼
Aralık
(21)
Labels
- GDO (1)
- genetiği değiştirilmiş organizma (1)
- greenpeace (1)
- hediye (1)
- rozet (1)
- yemezler (1)
- yemezler.org (1)
0 yorum:
Yorum Gönder