Malzemeler:
2,5 çay fincanı, un
3 adet yumurtanın sarısı
2 çay fincanı, toz şeker
1 çay fincanı, soğutulmuş demli çay
1 çay fincanı, sıvıyağ
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bir miktar, ceviz
2 çay bardağı süt
Hindistancevizi
Yapılışı:
Karıştırma kabına yumurta sarılarını alalım, üzerine şekeri ilave edelim ve çırpalım. Sonra sırası ile kakao, cay ve sıvıyağı ilave edelim çırpmaya devam edelim. Hazırladığımız karışımdan 1 çay fincanı ayıralım, karışıma un ve vanilyayı katalım karıştırmaya devam edelim. Sütü kabartma tozunu ve cevizi ekleyelim kaşıkla iyice karıştıralım.
Hazırladığımız, kek harcını yağlı kâğıt serdiğimiz cam fırın kabına dökelim. 175 derecelik ısıda yaklaşık 40 dakika pişirelim (içi iyi piştiğine iyice emin olmalıyız) Pişen keki kürdanla üzerini delelim, ayırdığımız 1 çay fincanı harcı çukur bir kâseye alalım üzerine, çayı dökelim ve karıştıralım. Bu karışımı, kekin üzerine yavaş yavaş dökelim, soğumaya bırakalım. Soğuyunca hindistancevizi serpelim, servise sunabiliriz.
skip to main |
skip to sidebar
Gerçek yöresel yemek tarifleri ile otantik tatlar ve farklı lezzetler bloğuna Hoşgeldiniz...
Pages
Bumads Advertorial
Yazarkafe Yazıları
Blog Archive
-
▼
2011
(21)
-
▼
Aralık
(21)
- Elmalı Kurabiye
- İçli Pilav
- Yılbaşı Pastası
- KÜNEFE
- ÇARŞAF BÖREĞİ
- MÜCVER
- ŞEKERPARE
- Tokat Keşkeği
- Tokat'ın Meşhur Bakla Dolması
- Kadayıf Tatlısı
- Zeytinyağlı Biber Dolması
- Hamsi Pilav
- Kalburabastı Malzemeler 1 1/4 su bardağı...
- Tokatımızın Katmeri
- Yılbaşının vazgeçilmezi
- Çaylı Kek
- Tokatımızın meşhur BATI
- tokat kebabı
- Osmanlı Yemeği
- sevgili bayanlar sizlere günlük hayattan pratik s...
- Sağlık, Güzellik, Moda, Yemek Tarifleri
-
▼
Aralık
(21)
Labels
- GDO (1)
- genetiği değiştirilmiş organizma (1)
- greenpeace (1)
- hediye (1)
- rozet (1)
- yemezler (1)
- yemezler.org (1)
0 yorum:
Yorum Gönder