Pages

31 Aralık 2011 Cumartesi

KÜNEFE


Künefe Tarifi
Antakya’ya gidip de künefe yemeden dönmek olmaz. Künefeleri afiyetle yerken bir de oraların en iyisi Çınaraltı Künefecisi’nden künefe tarifi alınmışsa, işte onun keyfi bambaşka olur…
Şayet birgün yolunuz Antakya’ya düşerse, tarihi Uzunçarşı’da baharat alışverişinizi bitirdikten sonra, çarşıdan çıkmadan Çınaraltı’nda bir mola verin ve oradaki künefecilerden birinde oturup – en az- bir porsiyon künefeyi mutlaka yiyin.
O zamana kadar da, şimdi sizinle paylaşacağım künefe tarifi denemekten korkmayın; sahiden hiç de zor değil.. İyi tereyağ ve bulunabilirse künefe peyniri daha lezzetli olmasını sağlar ama eldeki malzemeyle de tatmin edici bir sonuç almamanız için hiçbir sebep yok.
Künefe Tarifi
1 kg (taze) tel kadayıf
400 gr tereyağ
700 gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri)
Şurubu için:
1 ölçü suya 1 ölçü şeker
Tereyağını eritin.
Tel kadayıfları parçalayıp ayırın.
Künefe Tarifi 1
Tereyağla iyice karıştırın.
Bir tepsiye yayın.
Künefe Tarifi 2
Üzerine parça parça ettiğiniz künefe peyniri veya dil peynirini bolca serpiştirin.
Künefe Tarifi 3
Tekrar tel kadayıfla kapatıp, iyice bastırın.
Ocağın üzerinde, tepsiyi çevire çevire pişirin. (Fırına koymayın.)
Sık sık kontrol edin. Altı kızarınca, omlet gibi çevirin.
Künefe Tarifi 4
İki tarafı da kızardığında ocaktan alın.
Porsiyonlara ayırın.
Künefe Tarifi 5
Daha önce, yarım saat kadar, şeker ve suyu kaynatarak hazırladığınız şurubu ılık olarak üzerine dökün ve servis yapın.
Künefe Tarifi 6
İsterseniz fıstıkla da süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…

1 yorum:

fikret akyüzoğlu dedi ki...

görüntü güzelmiş,başka bir tat,ablacım olsada,yesek