Pages

29 Aralık 2011 Perşembe

Tokat'ın Meşhur Bakla Dolması

8/8/2007 - BAKLA DOLMASI



1 KASE KISIRLIK BULGUR
2 KASE KURU İÇ BAKLA
1 KASE DOLMALIK YARMA
3-4 ORTA BOY SOĞAN
BİR TUTAM KURU REYHAN
BİRAZ DEREOTU
2 KAŞIK SALÇA
TUZ KARABİBER PULBİBER

YAPILIŞI

BAKLALAR BİR GÜN ÖNCEDEN ISLATILIR.
KABUKLARI SOYULUP DOĞRANIR
SOĞANLAR İNCE İNCE DOĞRANIR
BULGUR VE YARMA SICAK SUYLA ISLATILIR
BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR
TUZU ÇIKMIŞ (ASMA) ÜZÜM YAPRAĞINA
SARILIR. TENCEREYE DİZİLİR. KISIK ATEŞTE
PİŞİRİLİR. PİŞERKEN ÜSTÜNE YAĞDA KIZARTILMIŞ
SALÇALI KURUSOĞAN DÖKÜLÜR.

BU GÜN HAZIRLADIĞIM YÖREMİZDE ÇOK YAPILAN BU
YEMEĞİMİZİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.

0 yorum: