Pages

28 Aralık 2011 Çarşamba

Hamsi Pilav



Malzemeler:
1 kilo hamsi
bir su bardagi misir unu
tuz

Ici icin:
2 su bardagi pirinc
2 su bardagi su
yarim demet ince dogranmis maydanoz
2 buyuk rendelenmis sogan
1 yemek kasigi kus uzumu
1 yemek kasigi dolmalik fistik
1 tatli kasigi domates salcasi
2 dis rendelenmis sarmisak
karabiber
tuz

Hamsileri yikayip temizleyin. Kilciklarini cikartin. Bir miktar tuz ile karistirip sadece disa gelen kisimlarini misir ununa bulayin. Tavaya birkac yemek kasigi siviyag koyun. Tavanin kenarlarindan baslayarak hamsileri yanyana siralayin. Hamsilerin yarisi tavadan disari sarkacak daha sonra pilavin uzerine dogru kapatmak icin.

Kenarlari bitirdikten sonra tavanin ortasini da hic bosluk kalmayacak sekilde hamsiler yanyana gelecek sekilde doldurun.

Daha onceden hazirladiginin pilavi tavanin icine dokun. Fakat kasikla bastirmayin yoksa pilav hamur oluyor.

Pilavin yapilisi ise soyle:
Soganlari ve salcayi bir miktar sivi yagda kavurduktan sonra pirinc ve tuzu ekleyin. Isterseniz pirincleri biraz kavurabilirsiniz. Daha sonrada suyu ekleyip kapagini kapatin ve en dusuk derecede pilavin suyunu cekmesini saglayin. En son kus uzumu, dolmalik fistik, karabiber, rendelenmis sarmisak ve maydanozu ekleyip karistirin.
En son asama olarak tavanin kenarlarindan sarkan hamsileri pilavin uzerine sirayla kapatin. Pilavin uzerine geri kalan hamsileri yanyana dizip tum yuzeyi kapatin. Tavayi dondererek hamsilerin kizarmasini saglayin. Daha sonra bir kapak veya tepsi yardimiyla pilavi ters cevirip tavayi biraz daha yaglayin ve diger yuzude kazartin.

0 yorum: