Pages

28 Aralık 2011 Çarşamba

Kadayıf Tatlısı

MALZEMELER:
500 gram kadayıf,
500 gram şeker,
125 gram margarin,
150 gram çekilmiş ceviz içi,
1 limon,
1,5 su bardağı süt.
Tel Kadayıf
YAPILIŞI:
Kadayıflar tepsiye konur. Üstlerine eritilmiş yağ gezdirilir. Elle yavaş yavaş alt üst ederek yağın her tarafa yayılması sağlanır.
Yarısı ayrılır, kalanı tepsinin her tarafına yayılır.
1/2 un ceviz içi serpiştirilip, yayılır. Üstüne ayrılan kadayıflar yerleştirilir. Elle hafif bastırarak her tarafı aynı kalınlığa getirilir.
•Orta hararetli fırına konur. Altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.
•Fırından alınır alınmaz üstüne sıcak süt dökülür. Üstü bir ka­pakla örtülür.
•Tencereye şeker, limon suyu ve üstünü geçecek kadar su konur. Ateşe oturtulur. “Kıvamlı şurup”hazırlanır.
•Şurup sıcakken, sıcak kadayıfların üstüne dökülür.
•Soğuduktan sonra “baklava dilimleri” şeklinde kesilip tabakla­ra konur.

0 yorum: