Pages

31 Aralık 2011 Cumartesi

İçli Pilav


malzemeler
6 kişilik
-2 su bardağı pirinç
-250 gram et veya ciğer
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay bardağı fıstık veya badem
-1 yemek kaşığı kuşüzümü
-1 tatlı kaşığı şeker
-Tuz, -karabiber
İç PilavPirinç ılık su ile ıslatılır. Etler küçük doğranır. Yıkanır. Tencereye konur. 1 bardak su ile suyunu çekinceye kadar pişirilir. Diğer bir tencerede iki kaşık yağ ile fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırılır. Önceden ıslattığımız pirinç üzerine dökülür, karıştırılır. Kuşüzümü, şeker, tuz ve pişmiş et eklenerek karıştırılır. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Servis yapılacağı zaman istenirse üzerine karabiber dökülerek yenir. (1 kiplik yemek 430 kalori

0 yorum: