Pages

27 Aralık 2011 Salı

Yılbaşının vazgeçilmezi

Hindi Dolması

Hindi Dolması 
  Malzemeler
  • Hindi için:
    - 1 adet bütün hindi
    - 1 adet soğan
    - 2-3 diş sarmısak
    - kekik, fesleğen, kırmızı toz biber, karabiber
  • İç pilavı için:
    - 1.5 su bardağı pirinç
    - 1 adet orta boy kuru soğan
    - Yarım paket tereyağ
    - 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    - 2 yemek kaşığı kuş üzümü
    - 1 çay kaşığı karabiber
    - 1 çay kaşığı tarçın
    - 1 tatlı kaşığı şeker
    - 1 tatlı kaşığı tuz
Kuru soğanı ve  sarmısakları bir kaba rendeyin. İçerisine baharatları ekleyip,  iyice temizlediginiz, tütsülediginiz hindiye sürün. İyice  yedirin ve iki saat bekletin.
Diğer yandan, iç pilavı hazırlayın. Yarım paket tereyağ içinde ince doğranmış bir adet soğanı kavurun. Çam fıstıklarını ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra pirinci ilave edin ve 10 dakika kadar kavurun. Üzerine bir çay kaşığı karabiber, tarçın, kuş üzümü, tuz, bir tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Biraz daha kavurup üzerine 1.5 bardak sıcak su ekleyin. 20 dakika kadar kaynatın ve pilavi demlenmeye bırakın.
Hindinin içersine demlenen iç pilavi doldurun ve hindiyi dikin. Tepsinin yarısına kadar su koyup fırına verin ve 4 saat kadar fırında pişirin. Arada sırada  suyundan üzerine gezdirin ki hindi kurumasın.
Ayrıca hindiyi fırına vermeden önce üzerine yoğurt sürerseniz daha iyi kızarmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Hindi kızardıktan sonra içinin de iyi pişmasi için üzerini folyo ile kaplayıp bir süre daha fırında tutabilirsiniz. Böylece hindiniz yanmayacaktır.

0 yorum: