Pages

27 Aralık 2011 Salı

 
Kalburabastı 

Kalburabastı tarifi Malzemeler  1 1/4 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Ceviz (dövülmemiş)
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı Sıvı yağ
1/3 su bardağı Maden suyu
2 tatlı kaşığı Limon suyu
1 3/4 su bardağı Un






Yemeğin Tarifi  
Şekeri ve suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını açıp maden suyunu koyun. Çevresine sıvı yağ gezdirin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 1-2 dakika yoğurun, 12 beze yapın. Her bezeyi kalbur veya rende üzerine koyun, baş parmak hariç diğer parmaklarla üzerine bastırıp geri çekerek hamuru yassılaştırırken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayın. Ortasına 1 çay kaşığı ceviz içi koyun, rulo yapıp kapatın. Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Hamurları dizin. Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından çıkınca, üzerine soğuk şurubu dökün. Soğuk servis yapın.

0 yorum: