Pages

26 Aralık 2011 Pazartesi

Tokatımızın meşhur BATI

BAT


 BAT
Malzemeleri siralayim size :
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
100 gr. asma yaprağı
2 su bardağı ceviziçi
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane


YENİLİŞİ

 Asma yapragini elinize aliyorsunuz, sonra karisimdan bir kasik icine koyup, sarmalayip yiyorsunuz.
  BAT
Yaprakları öncelikle sıcak suda haşlanacak Sonra mercimekleri ayiklayip ilik suda 20 dak bekletip suzun, tencereye koyun ve 2 bardak su ilave ederek yumusayana kadar pisirelim. Bulguru ilave edin.
Sogumasini bekleyin, DİKKAT SOĞUK YENİR  soguyunca salca, ince dogranmis yesil biber, kucuk kucuk dogranmis domates, nane, maydanoz, reyhani karisima ilave edin.
Dilerseniz nar eksisi ile tadlandirabilirsiniz.
Yerken uzerine ceviz ici dokebilirsiniz.



 BAT 
afiyet olsun bunun üstünede tatlı güzel gider :)

0 yorum: