Pages

3 Şubat 2012 Cuma

BEZELYE YEMEĞİ

MALZEMELER
1 kilo bezelye (araka)
1 adet orta boy soğan
2 yeşil biber
2 domates
1 yemek kaşığı salça
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı sıvıyağ
KÖFTESİ
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta beyazı
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
Kıyma,ekmek içi, rendelenen soğan, yumurtanın beyazı, tuz,karabiber, pulbiber
Hepsi yoğurulur, küçük köfteler yapılır ,  sıvıyağda kızartılır , tencereden  alınır aynı yağda
Yemeklik doğradığımız soğanlar ve küp doğradığımız havuçlar, katılıp kavrulur salça, katılıp biraz daha kavrulur .
Bezelyeler başka bir tencerede kaynayan suda haşlanır, pişmesine yakın kavurduğumuz soğan ve havuçlar küp doğranan patatesler  ve köftelerde katılır, üzerine küçük doğranan domates ve biberlerde eklenir  suyu ayarlanır havuç ve patatesler  pişince ateşten alınır.
NOT :yanında tereyağlı pilavla servis yapılır . 

0 yorum: