
Malzemeler:
1 tane soğan
2 defne yaprağı
1 dana nuar
1 tane havuç
1 tatlı kaşığı, tane karabiber
1 miktar, maydanoz sapı
Sosu için:
1 yemek kaşığı, domates salçası
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, karabiber
su
Dana Rosto Tarifi:
Öncelikler, dana nugarı bir tencereye alalım, üzerine iri doğranmış soğan ve havuçları ilave edelim. Sonra sırası ile maydanoz saplarını, defne yaprağını ve su ilave edelim dana nuarı pişmeye bırakalım.
Biz bu arada sosunu hazırlayalım, bunu için tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince doğradığımız sarımsağı alalım sote yapalım. Bir kaşık salçayı ilave edelim bir iki karıştıralım, tuz ve karabiberini ayarlayalım, su ilave edelim kıvama gelince oçaktan alalım.
Pişirdiğimiz nuarı cıkaralım, dilimleyelim servis tabagına alalım, üzerine sosu dökelim servise sunalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder