Pages

19 Mayıs 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler
1 kg. taze barbunya (veya ½ kg. kuru barbunya)
3 adet kesme şeker
2 adet kuru soğan
1 baş sarmısak
3 adet domates
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Zeytinyağlı Barbunya, Zeytinyağlı Barbunya Fotosu resmi 
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Barbunyalar ayıklanıp biraz su ile kaynatılıp kara suyu süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Siv­ri biberler incecik doğranıp soğanlarla birlikte biraz kavrulur. Rendelenmiş domatesler eklenip domateslerin suyu çekilene dek pişirilir. Barbunyalar eklenir. 1 su bardağı su konulup ayıklanmış sarımsaklar ve şeker ilave edilir. Orta ateşte pişme­ye bırakılır. Soğuyunca maydanoz ile süslenip servis yapılır.

0 yorum: