Pages

19 Mayıs 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Malzeme:
8 tane dolmalık biber
1 tane domates
İç Malzemesi:
1 tane soğan ( orta boy )
Yarım çay bardağı zeytinyağı
10 yemek kaşığı, pirinç
Bir çay bardağı
Bir miktarl maydonoz,
Yarım tatlı kaşığı tarcın,
1 çprba kaşığı kuru nane,
Yarım yemek kaşığı kuş üzümü,
Yarım yemek kaşığı şeker,
Yarım yemek cam fıstığı,
kara biber,tuz.
Zeytinyağlı Biber Dolması 
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi:Öncelikle soğanı ayıklayıp soyalım, kesme tahtasında ince ince keselim bir tencereye alalım, üzerine zeytinyağını alıp kavuralım. İçine çam fıstıklarını ilave edelim kavurmaya devam edelim. Daha sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri ilave edelim bu arada kavurmaya devam edelim. Bir kaç dakika sonra, tuzu, şekeri ilave edelim, suyunu ayarlayıp kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirelim.
Suyunu cektikten sonra, 10 dakika dinlendirelim, süre sonunda ince kıydığımız maydanozu, karabiberi, kuş üzümünü ve tarçını ilave edip iyice karıştıralım.
Dolmalık biberleri, yıkayalım sonra çekirdeklerini çıkaralım içine hazırladığımız pirinç harcından yeteri kadar dolduralım, tencereye ağızları yukarıya gelecek şekilde dizelim. Çukur bir kaseye suyu alalım üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve tuz ilave edeli karıştıralım, dolmaların üzerine dökelim. Damatesi yıkayalım, küp doğrayalım, biberlerin üzerine kapak gibi koyalım, kaynamaya başlayınca kısığa alalım ve pişmeye bırakalım. Soğuk servise sunalım, afiyet olsun
.

0 yorum: