Pages

7 Ocak 2012 Cumartesi

ALABALIK BUĞULAMA

Alabalık Buğulama
(4 Kişilik)
Malzeme
4 adet Alabalık (fileto edilmiş), 4 adet defne yaprağı, 3 adet domates, 3 adet çarliston biber, 1.5 adet limonun suyu, 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir), 250 gr. Mantar, 1 çorba kaşığı kapari turşusu, Tuz ve karabiber
Yapılışı

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.


Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.


Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.İsteğe bağlı olarak 2,3 diş sarmısakta dogranıp konulur...


0 yorum: