Pages

7 Ocak 2012 Cumartesi

SÜTLAÇ

sütlaç

sütlaç
malzemeler:
  • 1 kg soğuk süt
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1  su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • üzerine tarçın
hazırlanması:
1. 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre süt ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
2. soğuk su ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
3. bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı ,pirinç unu isteğe bağlı)
4. pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
5. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın,sonra 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
6. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin

0 yorum: