Pages

8 Ocak 2012 Pazar

HAMSİ TAVA

HAMSİ TAVA

Hamsi_tava

  Malzemeler:  ( 4 kişilik )
    1 kg Hamsi
    1 su bardağı mısır unu
    yarım subardağı ayçiçek yağı
    tuz
  Yapılışı:
Hamsilerin kafalarıyla berber içinide alarak temizliyorsun. .Daha sonra bol su içinde 10 dk bekletiyorsun. Balıkları iyice temizledikten sonra biraz bekletin. Balıkların suyu gitsin. Daha sonra balıkları biraz tuzla . Diğer tarafta 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyuyorsun.Kısık ateşte iken ayvaş yavaş hamsileri önce mısır ununa iyice bulayıp daha sonrakuyrukları iç kısma glecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan diziyorsun. Benim ortada boşluk kaldığı için oraya da yerleştirdim.
Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp tavayı alıyorsunuz ve bir fincanın içine önce yavaşca yağını süzüyorsunuz. Daha sonra tavayı komple çeviriyorsunuz ve hamsiler kapakta kalıyor. Yavaşca kapakta kalan hamsileri tavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta geldi. O tarafını da pişirdikten sonra scak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz....
Sanrım herkes hamsi tavayı bilir... Ben boyle kızartmayı daha sonra öğrendiğim için daha çok dizili bir şekilde kızartabilmeyi paylaşmak istedim.

0 yorum: