Pages

19 Ocak 2012 Perşembe

TAVUKLU SEBZELİ BÖREK


TAVUKLU SEBZELİ RULO BÖREK
Malzemeler
Yarım kg haşlanmış tavuk
2 su bardağı bezelye-havuç kanşımı
1 çay kaşığı tuz-karabiber karışımı
3 adet yufka
Islatmak için
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
TAVUKLU SEBZELİ BÖREK TARİFİ
Süt, yumurta ve sıvıyağı çırpın. Düz bir zemine yufkalardan birini serin. Yufkayı hazırladığınız karışım ile ıslatın. İkinci ve üçüncü yufkalara da aynı işlemi uygulayıp üst üste yerleştirin. Diğer tarafta haşlanmış tavuk etini didikleyin. Haşlanmış bezelye, havuç, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İç harcı yufkaların üzerine yayın. Yufkaların kenarlarını içe doğru kapatıp rulo şeklinde sarın. Uzun ruloyu ortadan ikiye bölün. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Ruloları derin dondurucuda 1 gece bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

0 yorum: