Pages

25 Ocak 2012 Çarşamba

ARPACIK SOĞANLI YAHNİ


Arpacık Soğanlı Yahni 

Malzemeler

400 gram arpacık soğan 
400 gram kuşbaşı kuzu eti 
3 çorba kaşığı tereyağı 
1 çorba kaşığı salça 
Yarım çorba kaşığı acı biber salçası 
Yeteri kadar sıcak su 
Yarım demet maydanoz 
Tuz, karabiber

Arpacık Soğanlı Yahni Yapılışı

Eti yıkayıp bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekene kadar, orta ateşte kapağı kapalı pişirin. Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte 5 dakika sote edin. Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın.

0 yorum: