Pages

4 Ocak 2012 Çarşamba

SULU KÖFTE


   İlk olarak soğanı rendeleyelim. İçine yumurta un, tuz, karabiber, pul biber ve azcıkta şalça ile  karıştıralım. Daha sonra üzerine bulgur dökelim. Hepsini iyice karıştıralım. Azar azar su ilave ederek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.

   İstediğimiz kıvama gelince cevizden küçük parçalar alalım ve avuç içinde yuvarlayalım. Üzerine biraz bastırarak yassılaştıralım. Daha sonra salçayı yağ ile biraz kavuralım. Üzerine köfteleri kapatacak kadar su ilave edip ocağa alalım. Ağzını kapatalım ve kaynamaya bırakalım.

   Kaynamaya başlayınca içine köfteleri atalım. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayıncaya kadar kaynatalım. Suyun üzerine çıkmaya başladıktan sonra suyunu biraz çekmesini bekleyelim. Az kalan suyuyla birlikte pişmiş olan köfteleri servise sunalım. Afiyet olsun.

  MALZEMELER

  500 gr. yağsız kıyma
  1 kase köftelik bulgur
  1 adet soğan
  2 yemek kaşığı salça
  2 yemek kaşığı yağ
  tuz, pul biber

0 yorum: