Pages

3 Ocak 2012 Salı

YUMURTALI ISPANAK

YUMURTALI ISPANAK

Bu yemek benim sevdiğim yemeklerden.  Özellikle kış aylarında iyi gider.
Yumurtal_spanak
Malzemeler: (4-5 kişilik)
  • 500 gr ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar çemen
  • tuz , kırmızı toz biber, karabiber
  • 4-5 adet yumurta
Yapılışı:
  1. Ispanaklar yıkanıp, yemeklik doğranır. Soğan yemeklik doğranır.
  2. Derince bir teflon yada çelik tavaya sıvıyağ ilave edilir.
  3. Soğan, ıspanak, salçave çok az da karabiber (isteğe bağlı olarak) bu tavaya ilave edilir. Kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur. Son suyu çekmesine yakın tuzu ilave edilir.
  4. Üzerine yumurtaları kırılır. Sarılarını rafadan sevenler patlatmayabilirler. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
*** Bu yemeğin kavurma kısmını çok önceden yapıp. Yemek vakti geldiğinde biraz ısıtıp üzerine yumurtaları kırabilirsiniz. Çalışan bayanlara büyük kolaylık oluyor.

0 yorum: