Pages

11 Nisan 2012 Çarşamba

BROWNİE


Brownie  malzemeleri

60 gr un

1 su bardağı toz şeker

3 yumurta

1 paket vanilya

Kek için

200 gr bitter çikolata

170 gr tereyağı

1 yemek kaşığı granül kahve

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

rownie  hazırlanışı:
Brownie : çikolata ve tereyağını küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. İçi kaynar su dolu tencerenin üzerine yerleştirip benmari usulü eritin. Kahveyi ekleyip ılınmaya bırakın. Yumurtaları ayrı bir yerde çatalla çırpın ve çikolataya ekleyin. Şeker ve unu da ilave edip karıştırın. Vanilya ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ilave edin. Kare kabın içerisine yağlı kağıt serin. Kek karışımının 3/2’sini kabın içine alın. Kalan kek hamurunu en üste yayın ve 170 derece fırında 30 dakika veya kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Oda ısısına gelince buzdolabına alın ve en az 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın.
Brownie artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum: