Pages

11 Nisan 2012 Çarşamba

ETLİ BÖREK


Etli börek malzemeleri
Hamur için

5.5 su bardağı un

2 yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı su

1 kahve fincanı sıvıyağ

Yarım limonun suyu

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

Hamuru açmak için

1 su bardağı nişasta

İç malzeme için

250 gr kuzu kuşbaşı et

1 soğan

1 sivribiber

1 domates

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

karabiber

Üzeri için

100 gr tereyağı


Etli börek hazırlanışı
Etli börek:
.Limon suyu ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumurtalar, su, yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.

Soğanı soyup doğrayın. Sivribiberi temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sivribiber, domates, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. 10 bezenin üzerlerine nişasta serperek her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız 10 hamuru aralarına nişasta serpip üst üste yerleştirin. Merdane ile yufkadan biraz daha kalın açın. Elde ettiğiniz hamuru 15 cm’lik karelere kesin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.

İç malzemeyi kare hamurların ortasına paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarları nı hafif ıslatın ve parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın. Üçgen hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Tereyağını tavada eritin. Böreklerin üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip servis yapın.
Etli börek artık hazır, afiyet olsun.
.

0 yorum: