Etli börek malzemeleri
Hamur için
5.5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için
1 su bardağı nişasta
İç malzeme için
250 gr kuzu kuşbaşı et
1 soğan
1 sivribiber
1 domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
karabiber
Üzeri için
100 gr tereyağı
Etli börek hazırlanışı
Etli börek:
.Limon suyu ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumurtalar, su, yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Soğanı soyup doğrayın. Sivribiberi temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sivribiber, domates, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. 10 bezenin üzerlerine nişasta serperek her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız 10 hamuru aralarına nişasta serpip üst üste yerleştirin. Merdane ile yufkadan biraz daha kalın açın. Elde ettiğiniz hamuru 15 cm’lik karelere kesin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
İç malzemeyi kare hamurların ortasına paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarları nı hafif ıslatın ve parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın. Üçgen hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Tereyağını tavada eritin. Böreklerin üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip servis yapın.
Etli börek artık hazır, afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder