Pages

11 Nisan 2012 Çarşamba

ISPANAKLI BELİ BÜKÜK


Ispanaklı beli bükük malzemeleri

1 hazır ekmek hamuru

1 çay bardağı ılık süt

15 gr tereyağı

1 su bardağı un

Çörek otu

1 yumurtanın sarısı

Tuz

İç harcı için

750 gr ıspanak

1 soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

spanaklı beli bükük hazırlanışı
Ispanaklı beli bükük: Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra soğanlara ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Ekmek hamuruna ılık süt, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Unlanmış tezgahta hamuru uzunlamasına merdane ile açın. Ispanaklı harcı içine yayıp rulo şeklinde kapatın ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve üzerini örterek 15 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla aralıklı kesikler oluşturun. Çörek otu serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Ispanaklı beli bükük artık hazır, afiyet olsun.
.

0 yorum: