Pages

3 Nisan 2012 Salı

MİLFÖYLÜ BÖREK

6 milföy hamuru

150 gr beyaz peynir

3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Karabiber

üzeri için

1 yumurta sarısı

Haşhaş tohumu


Pencereli börek hazırlanışı
Pencereli börek: Beyaz peyniri bir kasede çatalla ezin. Maydanoz ve karabiber ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarını 15 dakika oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın. Peynir harcını hamurların içlerine paylaştırıp rulo şeklinde sararak kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp bıçakla uzunlamasına pişince pencere oluşturacak şekilde çizin. Haşhaş tohumu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Pencereli börek artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum: