6 milföy hamuru
150 gr beyaz peynir
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Karabiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Pencereli börek hazırlanışı
Pencereli börek: Beyaz peyniri bir kasede çatalla ezin. Maydanoz ve karabiber ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarını 15 dakika oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın. Peynir harcını hamurların içlerine paylaştırıp rulo şeklinde sararak kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp bıçakla uzunlamasına pişince pencere oluşturacak şekilde çizin. Haşhaş tohumu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Pencereli börek artık hazır, afiyet olsun.
150 gr beyaz peynir
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Karabiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Pencereli börek hazırlanışı
Pencereli börek: Beyaz peyniri bir kasede çatalla ezin. Maydanoz ve karabiber ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarını 15 dakika oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın. Peynir harcını hamurların içlerine paylaştırıp rulo şeklinde sararak kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp bıçakla uzunlamasına pişince pencere oluşturacak şekilde çizin. Haşhaş tohumu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Pencereli börek artık hazır, afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder