Pages

11 Nisan 2012 Çarşamba

PORTAKALLI HALKA


Portakallı halka malzemeleri

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

1 yumurta

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

üzeri için

80 gr beyaz çikolata


Portakallı halka hazırlanışı
Portakallı halka: Yumurta, ayçiçeği yağı, süt, rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta 1.5 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesin. Ortalarını daha küçük bir kalıpla keserek simit şekli verin. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Halkaları yağa atıp kısık ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine dizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun. Halkaların üzerine gelişigüzel çizgiler oluşturun. Servis yapın.
Portakallı halka artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum: