TAS KEBABI
- Yarım kilo orta yağlı koyun eti
- 2 orta büyüklükte soğan
- Yarım kaşık salça
- 2 orta büyüklükte domates
- 2 kaşık yağ
- Yeterince tuz ve su
1. Et kuşbaşı doğranır, yıkanır ve suyu süzülür.
2. Diğer taraftan tencereye iki kaşık yağ konur, suyu süzülen et, içerisine dökülür.
3. Etin üzerine çentilmişiki soğan katılır. Suyunu çekinceye kadar kapatılmadan ara sıra karıştırmak suretiyle kavrulur.
4. Kavrulmuş bu ete yarım kaşık salça konur. Karıştırarak iki dakika ateşte tutulur. Sonra kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler konur. Domatesle de beş dakika kadar kavrulur, suyu parlak bir renk alır.
5. Bunların üzerine arzuya göre suyu konur. Kapağı kapatılarak hafif ateşte pişirilir. Etin pişip pişmediği şöyle anlaşılır: Kuşbaşı etten bir tane alınır, iki parmak arasında sıkıştırlır, yumuşak olarak ezilirse pişmiş demektir, o zaman tuzu da katılır, karıştırılır. Bir iki dakika daha kaynatılır. Ocaktan indirilir.
NOT: Tas kebabı her cins etten; koyun, kuzu, körpe dana, av etlerinden ve keçi etinden tarif üzeri yapılabilir.
AFİYET OLSUN !!!
0 yorum:
Yorum Gönder