Pages

22 Mart 2012 Perşembe

BACAKLI ÇORBA


Malzemeler:
1 su bardağı, yeşil mercimek
Yarım su bardağı, köy eriştesi
1 tane soğan
2 Yemek kaşığı salça
7 su bardağı et suyu
kuru nane, pul biber, 3 yemek kaşığı margarin.

Yeşil Mercimek Çorbası 
Öncelikle ön hazırlık olarak, birkaç saat öncesinden mercimeği ıslatalım. 1 tane soğanı, soyup incecik doğrayalım ve tencereye alalım. Soğanlar pembe olana kadar kavuralım, salçayı ilave edelim. Et suyunu ilave edip, kaynamaya bırakalım, bu arada ıslattığımız mercimeği süzelim, kaynayan et suyunun içine katalım. Mercimekler pişince, erişteleri ilave edelim, tuz ve karabiberi ilave edelim pişmeye bırakalım. Diğer tarafta, küçük bir tavaya kalan margarini alıp eritelim, üzerine nane ve pul biberi ilave edip yakalım. Hazırladığımız sosu tencereye katalım karıştıralım. Yeşil mercimek çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun.

1 yorum:

ispanakli börek dedi ki...

başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler