Pages

12 Mart 2012 Pazartesi

FIRINDA KUZU İNCİK

Firinda_kuzu_incik

malzemeler:
  • 6-7 adet kuzu incik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kuru soğan
  • 5-6 adet sivribiber
  • 2 adet domates
  • 10-15 fasulye
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber
  • 5-6 defne yaprağı
  • 5-6 diş sarımsak
hazırlanması:
1. soğanları yemeklik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağında öldürün. kuzu incikleri yıkayp tencereye ilave edin. sivribiberleri ve halka halka doğranmış havuçları ekleyip 5-10 dakika çevirin. etler suyunu çekene kadar pişirin.
2. kabukları soyulup fındık büyülüğünde doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edin. 2-3 kez karıştırın. 1,5-2 su bardağı kaynamış suyu koyun. temizlenip ikiye bölünmüş fasulyeleri tencereye ekleyin. etler yumuşayana kadar (30-40 dakika) pişirin.
3. tenceredekileri bir fırın kabına dökün. üzerine defne yaprağı, tuz, karabiber ve sarımsak ekleyip 250C'de 15 dakika pişirin.

0 yorum: