Hamur Malzemesi:
- 2 su bardağı yarma
- 2 su bardağı ince bulgur
Kıyma Malzemesi:
- 600 gram kıyma
- 1 kg soğan
- 2 sb ceviz
Hamurun Yapılışı:
- Bulgur ve yarma sıcak suda kısır gibi ıslatılır. İçine pul biber ve tuz koyulup dinlendirilir. (1 saat kadar)
- Dinlendikten sonra malzemeler güzel bir şekilde yoğurulur ve misket büyüklüğünde yuvarlanır.
- Misket şeklini verdikten sonra 2 saat kadar dinlendirilir. Dinlendikten sonra tuzlu ve kaynatılmış suda misketler haşlanır.
Kıymanın Yapılışı:
- Soğan sıvıyağda hafif pembeleşecek şekilde kavrulur ve kıyma içine atılır. İçine atılan kıyma ile birlikte kavrulurlar. İçine bol karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 sb ceviz , yarım bağ maydanoz doğranarak içine atılır.
- Hazırlanan kıymanın içine köfteler atılırak karıştırılır.
0 yorum:
Yorum Gönder