Pages

10 Mart 2012 Cumartesi

BULGURLU KÖFTE

Bulgur_kofte
Hamur Malzemesi:
  • 2 su bardağı yarma
  • 2 su bardağı ince bulgur

Kıyma Malzemesi:
  • 600 gram kıyma
  • 1 kg soğan
  • 2 sb ceviz

Hamurun Yapılışı:
  1. Bulgur ve yarma sıcak suda kısır gibi ıslatılır. İçine pul biber ve tuz koyulup dinlendirilir. (1 saat kadar)
  2. Dinlendikten sonra malzemeler güzel bir şekilde yoğurulur ve misket büyüklüğünde yuvarlanır.
  3. Misket şeklini verdikten sonra 2 saat kadar dinlendirilir. Dinlendikten sonra tuzlu ve kaynatılmış suda misketler haşlanır.

Kıymanın Yapılışı:
  1.  Soğan sıvıyağda hafif pembeleşecek şekilde kavrulur ve kıyma içine atılır. İçine atılan kıyma ile birlikte kavrulurlar. İçine bol karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 sb ceviz , yarım bağ maydanoz doğranarak içine atılır.
  2. Hazırlanan kıymanın içine köfteler atılırak karıştırılır.

0 yorum: