Pages

6 Mart 2012 Salı

Tavuklu Bezelye Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı bezelye
1 parça tavukgöğsü
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tarhun otu
Tavuk suyu
Sıvıyağ
Tavuklu Bezelye Çorbası
Bezelye Çorba tarifi
1 adet tavuk göğsünü haşlayın.Haşladığınız tavuk göğsünü küp,küp doğrayın.Tencereye sıvıyağı alıp.Üstüne un ekleyin ve unu kavurun.Un pembeleşince üstüne tavuk suyu ve 1 su bardağı sütü ilave edin ve karıştırın.
Sonrada üstüne tavuk etini,bezelyeyi sıcak suyu ekleyin. Çorbayı pişirmeye bırakın.Çorbayı servis tabağına alın.Üstüne tarhun otu ekleyip sıcak olarak servis yapın.

0 yorum: