Pages

1 Mart 2012 Perşembe

TAVUKLU KARNIYARIK

Tavuklu Karnıyarık

Malzemeler
500 gr. tavuk kuşbaşı
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
3-4 diş sarmısak
6 adet patlıcan
Tuz
Karabiber Sıvı yağ
Tavuklu Karnıyarık, Tavuklu Karnıyarık Fotosu resmi 
Tavuklu Karnıyarık Tarifi
Kemer patlıcan közlenip kabukları soyulur. Kararmamaları için limonlu suda 15 dakika bekletilir. Diğer yanda soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Tavuk kuşbaşı ekle­nip kavrulmaya devam edilir. 2 adet domates rendelenip ten­cereye alınır. Domates suyunu çekene dek pişirilir. Tuz ve ka­rabiber eklenip bir-iki defa karıştırılır. Közlenen patlıcanların ortası kaşık yardımı ile aralanıp bu aralığa hazırlanan tavuk et­leri doldurulur. Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber yerleştirilir. Sarımsaklar ince ince doğranıp karnıyarıkların üzerine yerleştirilir. Biraz salça sulandırılıp yemeğin üzerine dökülür. 180° fırında 25 dakika pişirilir.

0 yorum: