Pages

12 Mart 2012 Pazartesi

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI
MaLzemeLeri:
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :

3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı;
1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun un  kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu  vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
5. Çay bardağı ile kesilir.
6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
7. rulo şeklinde sarılır.
8. ikiye kesilir.
9. tepsiye dizilir.
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.


Afiyet Olsun.


GüL Tatlısı Tarifi-GüL Tatlısı Yapılışı (resimli)







GüL Tatlısı Tarifi-GüL Tatlısı Yapılışı (resimli)

GüL Tatlısı Tarifi-GüL Tatlısı Yapılışı (resimli)

GüL Tatlısı Tarifi-GüL Tatlısı Yapılışı (resimli)

2 yorum:

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
150 TL ödüllü Yemek Tarifleri Yarışması dedi ki...

Güzel bir paylaşım teşekkürler... Yemek tarifi yarışmamıza bekleriz