Pages

17 Ocak 2012 Salı

ETLİ LAHANA DOLMASI

Malzeme :
Yarım kilo kıyma
4 çorba kaşığı yağ
3 büyükçe soğan
1 kase bulgur (ince köftelik)
1 çorba kaşığı domates salçası
3 bardak su
1,5 kilo dolmalık lahana
Yarım çorba kaşığı tuz,
karabiber.
Yapılışı :
Aşağı yukarı 1,5 kMoluk dolmalık bir baş lahanayı or tasından ikiye kestikten sonra göbek kısmını çıkarın. İçin­de su bulunan tencereye koyup üzerine de tuz serperek” kuvvetli ateşte bir taşım kaynatınız. Lahanaları delikli kep­çeyle sudan çıkarıp soğuttuktan sonra damarlı sert bö­lümlerini ayıklayıp, el büyüklüğünde parçalara bölünüz. Lehanalar pişmekte iken, başka bir tencereye rendelen­miş soğan, bulgur, kıyma, tuz biraz karabiber biraz da su i’âve ettikten sonra iyice yoğurunuz. Kıymadan ceviz bü­yüklüğünde parçalar kopararak, bunları lahanaların içine koyunuz. muska sarar gibi yuvarlayarak dolmaları hazırla­yınız. Sarılan dolmaları pişeceği tencereye yerleştiriniz. Üzerine yağ, sulandırılmış salça katarak tencereyi kapa­yın ve ateşe koyunuz. Orta ısıdaki ateşte 30 – 40 dakika arasında pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz

0 yorum: