Pages

11 Ocak 2012 Çarşamba

TOYGA ÇORBASI

Toyga Çorbası

toyga corbasi  Toyga Çorbası
Toyga Çorbası Malzemeler :
1/3 su bardağı nohut
2 subardagı kadar yarma (önceden haşlanacak yarma ve nohut)
5 bardak su
3 çorba kaşığı un
1.5 bardak yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
Yeterince tuz
6 kişilik
Yapılışı :
Nohut ve yarmayı 2 bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Kalan suyu katıp basınçlı tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Unu başka bir kapta yoğurtla ezip içine pişme suyundan birkaç kaşık koyarak ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tuzu katıp 10 dakika pişirin.
Yağı tavada eritip naneyi ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirin.

0 yorum: