Taze Fasulye Salatası
Malzemeler:
- yarım kg taze fasulye
- 3-4 havuç
- 2 kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
Hazırlanması:
- Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın. 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın. (kapağı açık olmalı)
- 2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın. Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun.
- Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder