Pages

5 Ocak 2012 Perşembe

KUYMAK

kuymak 300x225 Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
 :
  • 200gr. tereyağı 
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 3 su bardağı su
  • Yarım kg. telli peynir ya da eritme peynir ya da yayla peyniri (beyaz peynir,lor, ezine gibi peynirleri kullanmayın.)
kuymak11 Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
Telli peynir almışsanız ayırmanıza gerek yok fakat eritme peynir veya yayla peyniri ise böle parçalamamız gerekiyor...
kuymak21 Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz. 10 dk. mısır ununun rengi dönene kadar kavuralım.
kuymak31 Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve bütün malzemelerin fokurdamasını bekliyoruz.
kuymak41 Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz. Bir yandan da karıştıralım ve peynirin kuymağın içinde erimesini bekleyelim.
kuymak51 Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz. Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeğe hazır hale geldi demektir.
Kuymağı kesinlikle sıcak yemenizi tavsiye ederim. Soğuduktan sonra yada ısıtıp sonra yemek gibi bir gaflette bulunmayın

 

0 yorum: