Pages

14 Ocak 2012 Cumartesi

KAYISI TATLISI


Kayısı Tatlısı

Malzemeler ( 6 Kişilik )
250 gr kayısı (tercihen günkurusu kayısı)
2 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya 200 gr kaymak
Kayısı Tatlısı 
Kayısıları üzerini örtecek kadar suya koyun. Elinizle ovalayarak tozunu kirini suya çıkarın. Bu sudan alıp 2 su bardağı içme suyuna koyun. Bir gece bekletin. Ertesi sabah şişmiş olan kayısıların suyunu bir tencereye alın. Üzerine şeker ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayan şuruba kayısıları ilave edin. Ağır ateşte, kayısılar şerbeti çekene kadar pişirin. Kayısılar soğuyunca aralarına ceviz veya kaymak koyarak kayısı tatlısını servis yapın.

0 yorum: