Bumbar dolması Anadolu bölgesi meşhur yemeklerindendir.. Küçükbaş hayvanın, tercihen koyun ince bağırsağından yapılır. Bumbar, içi dışına çevirilerek soğan ve bol tuz ile ovalanır, iyice temizlenir.
Yarım saat kadar bu karışımın içinde bekletilir. Bu işlemden sonra bol su akıtılarak iç ve dış kısım son kez temizlenir. Ayrı bir kapta soğan,kalın bulgur (pilavlık), nane, pulbiber, karabiber biraz kimyon, tuzdan oluşanbumbarımızın harcı karıştırılarak zeytinyağında biraz kavrulur.İstege bağlı olarak kıyma konulabilir.
Hazırlanan harcımız bumbarın içine doldurulur ama fazla sıkı olmamasına dikkat edilmeli aksi halde pişerkenbulgurun şişip bumbarın patlamasına neden olabilir. Bumbarın ucu temiz bir iple dikip kapatılır.
Tencereye bumbar oturtulur, üstünü örtecek kadar su ilave edip yaklaşık 1,5 saat pişirilir. Pişen bumbardolmamız az bir tereyağı ile tavada kızartılarak servis edilir, ağız tadıyla yenir.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder