skip to main |
skip to sidebar
Malzemeleri...
1tane orta boy tavuk
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağı ve birazda sıvı yağ
Yapılışı...
Tavuk ve nohutu tencerede haşlanır...pirinç de tuzlu suda yarım saat ıslatılır
Daha sonra bi başka tencerede tereyağını ve sıvı yağı tencereye koyup, iyice ısındıktan sonra tuzlu suda ıslatdığımız pirinçleri yıkayıp, ısınmış olan yağımızın içine koyup 5dk kadar kavuruyoruz.Kavrulmuş pirinçlerimizin üstüne tavuk suyunu ve nohutunu koyup,pirinçlerin suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Suyunu çekmiş olan pilavımızın üstüne havlu peçete kapatıp demlenmeye bırakırız.Haşlamış oldugumuz tavuklarımızıda pırında kızarttıktan sonra pişirdigimiz pilavla servis yaparız.
Afiyet olsun...
Gerçek yöresel yemek tarifleri ile otantik tatlar ve farklı lezzetler bloğuna Hoşgeldiniz...
Pages
7 Ocak 2012 Cumartesi
TAVUKLU PİLAV
Malzemeleri...
1tane orta boy tavuk
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağı ve birazda sıvı yağ
Yapılışı...
Tavuk ve nohutu tencerede haşlanır...pirinç de tuzlu suda yarım saat ıslatılır
Daha sonra bi başka tencerede tereyağını ve sıvı yağı tencereye koyup, iyice ısındıktan sonra tuzlu suda ıslatdığımız pirinçleri yıkayıp, ısınmış olan yağımızın içine koyup 5dk kadar kavuruyoruz.Kavrulmuş pirinçlerimizin üstüne tavuk suyunu ve nohutunu koyup,pirinçlerin suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Suyunu çekmiş olan pilavımızın üstüne havlu peçete kapatıp demlenmeye bırakırız.Haşlamış oldugumuz tavuklarımızıda pırında kızarttıktan sonra pişirdigimiz pilavla servis yaparız.
Afiyet olsun...
Bumads Advertorial
Yazarkafe Yazıları
Blog Archive
-
▼
2012
(336)
-
▼
Ocak
(124)
- NOT : Kış mevsimi olduğu için balığında tam zamanı...
- FRINDA LEVREK
- ENGİNARLI LEVREK
- ROKA SALATASI
- BROKOLİ SALATASI
- PİRİNÇLİ KARNABAHAR
- NOHUT SALATASI
- FASULYE SALATASI
- PALAMUT IZGARA
- FIRINDA ÇİPURA
- PATLICAN DOLMASI
- KABAK YEMEĞİ
- KIRMIZI BİBER DOLMASI
- TÜRLÜ YEMEĞİ
- KEREVİZ DOLMASI
- KARALAHANA DOLMASI
- ISPANAKLI GÖZLEME
- ÇAY SAATLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ KURABİYELER
- KIYMALI VE PEYNİRLİ PUAÇA
- ALİ NAZİK
- ARPACIK SOĞANLI YAHNİ
- BAYAT EKMEKLİ KÜNEFE
- EV YAPIMI PİDE
- MANTAR YEMEĞİ
- CİĞER SOTE
- ETLİ NOHUT YEMEĞİ
- PORTAKAL REÇELİ
- İMAM BAYILDI
- SADRAZAM LOKUMU
- KARNIBAHAR YEMEĞİ
- PATLICAN MUSAKKA
- SEBZELİ PİLAV
- SUCUKLU YUMURTA
- MUHALLEBİ
- HAMSİ TAVA
- BEBEK YELEĞİ
- KURU BİBER DOLMASI
- TAVUKLU SEBZELİ BÖREK
- SATRANÇ PASTA
- BUMBAR DOLMASI
- ETLİ SEBZE
- BARBUNYA
- YUMURTA SALATASI
- ELMALI TART
- ARNAVUT CİĞERİ
- Şehriye ÇorbasıMALZEMELER:4 bardak et suyu,
- PİYAZ
- ETLİ LAHANA DOLMASI
- BAMYA
- MENEMEN
- PORTAKALLI KEK
- UN KURABİYESİ
- CEVİZLİ ÇÖREK
- KETE
- KARNIYARIK
- PIRASA YEMEĞİ
- TEL KADAYIF
- ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
- PAÇA ÇORBASI
- TAVUKLU BULGUR PİLAVI
- KARIŞIK KIZARTMA
- KIYMALI BÖREK
- KAYISI TATLISI
- Not :Arkadaşlar yaptığım bu tariflerden inşallah m...
- KEREVİZ SALATASI
- KARNIBAHAR KIZARTMASI
- KABAK DÖŞEME
- PALICAN KEBAB
- UN HELVASI
- MAKARNALI RUS SALATASI
- PİZZA
- YAYLA ÇORBASI
- SAÇ KAVURMA
- İRMİK TATLISI
- TAVUK GÖĞSÜ TALISI
- ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
- TOYGA ÇORBASI
- ÇİĞ BÖREK
- SU BÖREĞİ
- HAVUÇLU KEK
- PIRASA DOLMASI
- PATLICAN SALATASI
- ÇILBIR
- BACAKLI ÇORBA
- HAMSİ TAVA
- MARMELATLI KURABİYE
- KABAK TATLISI
- MANTAR ÇORBASI
- FIRINDA TAVUK
- AŞURE
- TAVUKLU PİLAV
- SÜTLAÇ
- ALABALIK BUĞULAMA
- ŞEHRİYE ÇORBASI
- KABAK DOLMASI
- KUYMAK
- TULUMBA TATLISI
- NOHUT YAHNİSİ
- VELİBAH
- KISIR
-
▼
Ocak
(124)
Labels
- GDO (1)
- genetiği değiştirilmiş organizma (1)
- greenpeace (1)
- hediye (1)
- rozet (1)
- yemezler (1)
- yemezler.org (1)
0 yorum:
Yorum Gönder