Pages

7 Ocak 2012 Cumartesi

TAVUKLU PİLAV

tavuklu pilav

Malzemeleri...
1tane orta boy tavuk
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağı ve birazda sıvı yağ
Yapılışı...
Tavuk ve nohutu tencerede haşlanır...pirinç de tuzlu suda yarım saat ıslatılır
Daha sonra bi başka tencerede tereyağını ve sıvı yağı tencereye koyup, iyice ısındıktan sonra tuzlu suda ıslatdığımız pirinçleri yıkayıp, ısınmış olan yağımızın içine koyup 5dk kadar kavuruyoruz.Kavrulmuş pirinçlerimizin üstüne tavuk suyunu  ve nohutunu koyup,pirinçlerin suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Suyunu çekmiş olan pilavımızın üstüne havlu peçete kapatıp demlenmeye bırakırız.Haşlamış oldugumuz tavuklarımızıda pırında kızarttıktan sonra pişirdigimiz pilavla servis yaparız.
Afiyet olsun...

0 yorum: