Pages

25 Ocak 2012 Çarşamba

ALİ NAZİK

Ali Nazik 

Malzemeler

500 gr. kıyma
6-7 adet kemer patlıcan
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Ali Nazik Yapılışı

Ateşte közlediğiniz pantlıcanların kabukları soyulur ve çok ince doğranır. Kıyma , üzerine zeytinyağı ve tuz konulup çok kurutmadan kavrulur. Kıyma kavrulduktan sonra kırmızı biber ve karabiber konulur. Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. İnce doğradığımız patlıcanlar hafif ateşte ılıtılır, ısınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırılır, eksikse tuzu ilave edilir. Sarımsaklı yoğurtla karıştırdığımız patlıcanların üzerine kavurduğumuz kıyma konulur.

0 yorum: