Tarhana Çorbası Yapımı:
Malzemeler
6 kişilik
• 4 çorba kaşığı tarhana
• 8 su bardağı su veya et suyu
• 1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
• 1 adet domates
• Tuz
Hazırlanışı:
• Bir çorba kaşığı tereyağı tencerede kızdırıldıktan sonra rendelenmiş domates eklenir. (Domates yerine domates salçası da kullanabilir.) Islatılan tarhana ilave edilerek karıştırılır.
• Tuzu ve suyu ilave edilerek 15 dakika kısık ateşte pişirilir.
• Arzu edilirse kızarmış ekmek ilave edilerek servis yapılır.
• 8 su bardağı su veya et suyu
• 1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
• 1 adet domates
• Tuz
Hazırlanışı:
• Bir çorba kaşığı tereyağı tencerede kızdırıldıktan sonra rendelenmiş domates eklenir. (Domates yerine domates salçası da kullanabilir.) Islatılan tarhana ilave edilerek karıştırılır.
• Tuzu ve suyu ilave edilerek 15 dakika kısık ateşte pişirilir.
• Arzu edilirse kızarmış ekmek ilave edilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder