Saç Kavurma
Öncelikle Malzemeleri:
4-5 sivribiber
750 gram kuşbaşı et (dana veya koyun but eti tercih edilir)
2 çorba kaşığı tereyağı veyakuyruk yağı (60 gram) 2 orta boy soğan
tuz, karabiber, kekik
2 orta boy domates
4-5 sivribiber
750 gram kuşbaşı et (dana veya koyun but eti tercih edilir)
2 çorba kaşığı tereyağı veyakuyruk yağı (60 gram) 2 orta boy soğan
tuz, karabiber, kekik
2 orta boy domates
1 tane patlıcan,5 diş sarmısak 1 demet maydonoz
Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya tereyağını veya kuyruk yağı alıp eritelim. Etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavuralım. Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim. Küçük doğranmış soğanları ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım. Küp küp doğranmış patlıcanları sarmısakları ve sivribiberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırıp kavuralım. Bunların iyice piştigikten sonra üzerine doğranmış maydonoz sepelim.Kebabı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder