Pages

4 Ocak 2012 Çarşamba

KADAYIF DOLMASI


Malzemeler:

½ kg tel kadayıf
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
Yarım limon
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 su abrdağı ceviz içi
Kızartmak için;2,5 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Şerbeti için;şeker ve suyu kaynatın.Kaynadıktan sonra içine yarım limon suyu sıkıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tel kadayıftan parçalar koparıp elinizle biraz yumuşatıp yuvarlak şekil verin.İçine ceviz içi koyup dolma sarar gibi sarın.Dağılmaması için elinizle iyice sıkın.Süt ve yumurtaları bir kapta karıştırın.Kadayıfları bu karışıma batırıp suyunu sıkın ve yağda izice kızartın.Kızaran kadayıfları hemen soğuk şerbete batırıp 10 dakika şerbetin içinde bekletin.
Kadayıf dolmalarını ister bu şekilde sade olarak,isterseniz de cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz

0 yorum: