Pages

24 Ocak 2012 Salı

CİĞER SOTE

CİĞER SOTESİ 

Malzeme : 
1 tane koyun veya kuzu karaciğeri 
5-6 dal maydanoz 
2 kahve kaşığı un 
2 tane domates (orta büyüklükte) 
1-2 diş sarımsak 
2 tutam kekik 
1 yumurta kadar yağ 
karabiber, tuz, 

Yapılışı : 
Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı soyulur. İki parmak genişliğinde parçalar halinde kesilir. Enlemesine, bıçak sırt kalınlığında, şerit biçiminde doğranarak bir kaba konur. Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup küçük küçük doğranır. Yemekten 15 - 20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur. Suyu çekilinceye kadar kavrulur. Un ve domates ilâve edilir. Karabiber, tuz, kekik ve çentiklenmiş sarmısak içine atılır. Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınır. Yanma patates ve kıyılmış maydanoz konur ve servis yapılır. 

0 yorum: