HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Malzemeler (25 tane)
1.5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tozşeker
30 gr yaş maya
7 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
45 gr tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
2 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı susam
1.5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tozşeker
30 gr yaş maya
7 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
45 gr tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
2 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı susam
HAZIRLANMASI
Bir kapta mayayı ılık su ve şekerle eritin. Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı, yoğurt, tuz ve eritilmiş mayayı ilave edin ve yoğurun. Hamuru 4 bezeye ayırın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin, Her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince yufkalar şeklinde açın. Üzerlerine sırasıyla eritilip ılınmış tereyağı sürüp, ceviz içi serpiştirin. Her bir yufkadan 3′er şerit kesin ve her bir şeridin bir ucundan bastırıp diğer ucuna doğru çörek şeklinde sarın (bir yufkadan yaklaşık 7 çörek hazırlanıyor). Çörekleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Isınınca kapatıp derecesini sıfıra getirin ve bu ısıda çörekleri 15-20 dakika kadar mayalandırın. Mayalanınca fırını tekrar 190 dereceye getirip çöreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder