Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler
• 5 adet enginar
• 3 soğan
• 2 su bardağı garnitür
• 2 kesme şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 demet dereotu
• 1 kaşık un
• 1 limonun suyu
• tuz
1 Enginarları temizleyip, limonla ovun ve limonlu, unlu suda bekletin.
2 Halka şeklinde doğradığınız soğanı ve yağı bir tencereye alın. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine garnitürü ilave edin. Bu malzemenin üzerine enginarları dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3 Soğuyunca enginarları servis tabağına alın. Alttaki garnitürleri enginarların içlerine doldurun.
4 ince kıydığınız dereotuyla süsleyerek servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder