Pages

14 Ocak 2012 Cumartesi

TAVUKLU BULGUR PİLAVI

TAVUKLU BULGUR PİLAVI 
 
tavuklu bulgur pilavı
 
Önce bütün bir tavuğu ya da tavuk butlarını haşlayalım. Sonra suyunu ayırıp, tavukları ufak parçalara ayıralım.Öte yandan geniş bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Yağ erir erimez, çok ince yemeklik doğranmış soğanlarla yine ince halkalar halinde dilimlediğimiz yeşil biberleri kavurmaya başlayalım. Soğanlar sararmaya başladığında doğranmış  domateslerle beraber biber salçasını da tencereye ilave edip, 2-3 dakika daha kavuralım. Şimdi artık pilavın suyunu varsa et suyunu aktarabiliriz. Su kaynamaya başladığında hemen yıkanmış, süzülmüş bulgur, tuz ve karabiberi de tencereye ekleyelim. 

Bu arada bir kenarda bekleyen didiklenmiş tavuklarımızı da katalım ve şöyle bir-iki kez karıştırıp, pişmeye bırakalım. 
Baktınız ki, pilav suyunu çekiyor hemen altını kısıp, 5-6 dakika daha pişmesine izin verip, sonra da ateşten alın. Sakın ağzını açmayın ve en az 15-20 dakika pilavın dinlenip, demlenmesini bekleyin. Sonra kapağını açıp, bir tahta kaşıkla çok hafif ve dikkatli bir şekilde pilavı karıştırıp, alt üst edin. servis yapın.afiyet olsun..

0 yorum: